Dvadesetogodišnji mladić osumnjičen za krađu i računalnu prijevaru

Varaždinske vijesti | 1.7.2022. u 19:32h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja općine Domašinec, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine između 14 i 22 sata na nepoznatoj lokaciji iz taxi vozila ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice, dok se uz jednu od kartica nalazio i pripadajući PIN broj.

Osumnjičeni je potom pomoću ukradenih bankovnih kartica plaćao raznu robu u trgovinama na području Čakovca, dok je pomoću jedne kartice i pripadajućeg PIN-a podigao novac na nekoliko bankomata. Opisanim kaznenim djelom osumnjičeni je 73-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom kriminalističkog istraživanja od 20-godišnjaka oduzeli su ukradene bankovne kartice te ih vratili vlasniku.

Protiv 20-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Opisana kaznena djela svakako su dobar povod da iz policije ponovno upozore, odnosno upute savjet građanima kako u svojim novčanicima, torbicama ili nekim drugim predmetima, ni u kom slučaju ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove.

Time će vrlo jednostavno izbjeći neželjene situacije u kojima kradljivci na relativno jednostavan način mogu podići novac s njihovih računa.