Državno odvjetništvo pokrenulo istragu u Vindiji Foto: VV arhiva/ilustracija

Državno odvjetništvo pokrenulo istragu u Vindiji

| 15.4.2017. u 10:56h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu postupa u predmetu vezanom uz privatizaciju Vindije, neovisno o prijavi bivšeg djelatnika Rajka Dondura.

To se može zaključiti iz odgovora koji nam je dao Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu, a nakon što smo USKOK-u uputili upit jesu li točni navodi koje je Dondur izrekao u emisiji “Nedjeljom u 2”.

- Nakon stupanja na snagu Zakona o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe privatizacije, a potom i upute DORH-a da se ponovno razmotre predmeti pretvorbe i privatizacije, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu od 2014. godine - dakle, prije nego je Rajko Dondur podnio prijavu - postupa u predmetu u kojem su se provodili, i provode se, izvidi i kriminalističko istraživanje nadležne Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva - pojašnjava Galić.

Dodaje da je, uz izvješće nadležne policijske uprave od 3. veljače 2016. koje je ona dostavila varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu, priložena i kaznena prijava koju je Rajko Dondur podnio USKOK-u 12. travnja 2016. godine.

- Tu je kaznenu prijavu USKOK po zaprimanju u travnju dostavio na nadležno postupanje ovom državnom odvjetništvu te je formiran novi predmet. Dakle, predmeti u vezi prijave Rajka Dondura u odnosu na trgovačko društvo Vindija primljeni su u Županijskom državnom odvjetništvu tijekom 2016. godine te se poduzimaju potrebne radnje u skladu sa zakonskim propisima, a u cilju utvrđenja relevantnih činjenica, odnosno naloženi su izvidi nadležnim tijelima - poručuje Galić te napominje da će nakon okončanja svih potrebnih zakonskih radnji biti donijeta meritorna državnoodvjetnička odluka.

Označeno u