Drogiran vozio kamion autocestom, kod sebe imao i "zalihu" Foto: Pexels/ilustracija

Drogiran vozio kamion autocestom, kod sebe imao i "zalihu"

Varaždinske vijesti | 20.9.2023. u 09:45h | Objavljeno u Crna kronika

Iz Policijske uprave varaždinske izvijestili su o nekoliko jučerašnjih prekršaja u cestovnom prometu.

U utorak, 19. rujna oko 16.15 sati u Podravskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 27-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te tijekom vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Priveden je u PPRP Varaždin, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog.

U utorak, 19. rujna oko 16.30 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil, kojim je za vrijeme dok mu je temeljem rješenja PPRP Varaždin izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije, upravljao 19-godišnjak. Priveden je u PPRP Varaždin te je protiv njega podnesen optužni prijedlog.

U utorak, 19. rujna oko 16.00 sati na autocesti A4, kod Ljubešćice, policijski službenici zaustavili su skup vozila sa priključnim vozilom kojim je upravljao 34-godišnjak. Izvršenim testiranjem vozača na prisutnost opojnih droga utvrđeno je da je upravljao pod utjecajem droge, te je ponuđeno vađenje krvi i urina odbio.

34-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno izručio staklenku sa sadržajem zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu težine 6.5 grama. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u PP Novi Marof i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.