DOZNAJEMO Djeci i unuku motorista koji su stradali na Varaždin Bregu 390.000 kuna naknade štete

| 26.3.2018. u 14:15h | Objavljeno u Crna kronika

I dok se čeka na početak suđenja Luki Ivecu zbog izazivanja prometne nesreće na Varaždin Bregu u kojoj je početkom rujna 2016. godine poginulo četvero motorista, Općinski sud u Varaždinu ovih je dana donio presudu temeljem koje Ivecovo osiguravajuće društvo Allianz Zagreb djeci i unuku pok. Marijane i Rade Bogovića mora isplatiti ukupno 390.000 kuna s osnova neimovinske štete.

Četvero poginulih

Riječ je, podsjetimo, o nesreći koja se dogodila 4. rujna 2016. oko 20.15 sati kada je Ivec, vozeći se u smjeru Zagreba, na dijelu između Turčina i Varaždin Brega u nepreglednom zavoju počeo nepropisno pretjecati drugi automobil. Prešao je na drugu traku i potom udario u jedan, a odmah potom i u drugi motocikl iz suprotnog smjera. U sudaru su poginula oba vozača motocikla i obje njihove suputnice. Optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv njega potvrđena je na prošlotjednoj sjednici Optužnog vijeća Općinskog suda u Varaždinu.

Sin i kćer, te unuk pok. Bogovića, podnijeli su tužbu protiv osiguravajućeg društva radi naknade štete navodeći da je nesreću skrivio njihov osiguranik te je isključivo on odgovoran za nju. U tužbi su, između ostalog, naveli da su članovi uže obitelji pokojnih te trpe izuzetno jake duševne boli zbog njhove smrti. Istaknuli su da su se prije podnošenja tužbe obratili osiguravajućem društvu s odštetnim zahtjevom radi naknade imovinske i neimovinske štete temeljem kojeg je sinu i kćeri isplaćeno po 300.000 kuna, dok je zahtjev unuka za naknadu neimovinske štete odbijen. Naveli su da im isplaćenim iznosom nije u cijelosti naknađena neimovinska šteta obzirom da su izgubili oba roditelja te duševna patnja koju trpe opravdava odmjeravanje većih iznosa nego je dosadašnja sudska praksa.

Više o ovome slučaju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti