Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog izazivanja nesreće na željezničkoj prugi

MGA/VV | 20.4.2020. u 14:04h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava Međimurska javlja da je dovršeno kriminalističko istraživanje temeljem kojeg se osnovano sumnja da je 27-godišnjak s područja grada Čakovca počinio tri kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da je tijekom noći s 12. na 13. ožujka ove godine u Čakovcu na dvorištu bivšeg sportsko-rekreacijskog centra, u rekonstrukciji, stavio u pogon radni stroj (rovokopač), te se njime odvezao u smjeru željezničke pruge. Nakon toga osumnjičeni je radni stroj zaustavio na željezničkoj pruzi, točnije na
željezničkom mostu preko kanala Trnave i pješice se udaljio u nepoznatom smjeru.

U petak, 13. ožujka u 5 sati i 30 minuta na dionici željezničke pruge Čakovec - Mursko Središće u visini naselja Mihovljan, putnički vlak naletio je na rovokopač ostavljen na ranije opisanoj lokaciji. Na sreću, tijekom naleta vlaka nije bilo ozlijeđenih, dok je na vlaku i rovokopaču nastala materijalna šteta. Ujedno, u događaju je oštećen i dio kabelske mreže uz prugu. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 27-godišnjak krajem siječnja i sredinom veljače ove godine u Čakovcu na gradilištu sjeverne zaobilaznice grada i u Mihovljanu u skladišnom prostoru privatnog poduzeća stavio u pogon dva radna stroja, te se njima odvezao izvan gradilišta, odnosno ograđenog
skladišnog prostora. Nakon kraće vožnje jedan radni stroj ostavio je u obližnjem šumarku kod čakovečke bolnice, dok je drugi ostavio nedaleko skladišnog prostora, pošto su ga u vožnji zamijetili građani. Protiv osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.