DONJE VRATNO Uz prijetnju nožem 44-godišnjaku iz džepa košulje ukrali novčanik i mobitel Foto: Ilustracija/Pexels

DONJE VRATNO Uz prijetnju nožem 44-godišnjaku iz džepa košulje ukrali novčanik i mobitel

VV | 3.9.2022. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. kolovoza donijelo rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (2002., 1982. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 27-godišnjakinja 22. kolovoza na cesti u Donjem Vratnu, postupajući prema prethodnom dogovoru s okrivljenim 20-godišnjakom i okrivljenim 40-godišnjakom, pod lažnim imenom dogovorila susret s oštećenim 44-godišnjakom i započela razgovor s njim, no u tom je trenutku oštećeniku prišao okrivljeni 40-godišnjak i nožem mu zaprijetio da će ga ubiti. Osnovano se sumnja da su potom obojica okrivljenika iz prednjeg džepa oštećenikove košulje istrgnuli i uzeli novčanik s novcem i mobitel, ukupne vrijednosti oko 3000 kuna - objavio je DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i odredila 20-godišnjaku i 40-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 20-godišnjaku još i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi.