Djelatnice putničke agencije s računa agencije u 11 godina podigle 1,4 mil. kn

M.P./Varaždinske vijesti | 11.8.2018. u 08:52h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog osnovane sumnje da su počinile dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 67-godišnjakinje i 53-godišnjakinje.

- Postoji osnovana sumnja da su od siječnja 2004. do rujna 2015. u Zagrebu, kao odgovorne osobe trgovačkog društva (putnička agencija), bez osnove podizale s računa agencije gotov novac i zadržavale ga za sebe te uzimale novac iz utrška maloprodaje. U poslovnim knjigama prikazivale su da se radi o povratu pozajmica iako nisu dale nikakve pozajmice društvu. Time su stekle protupravnu korist veću od 1,4 milijuna kuna - navelo je ŽDO.

Također, ŽDO sumnja da je 67-godišnjakinja uplaćeni novac kupaca za kupnju avionskih karata u visini od gotovo 160.000 kuna podigla s računa društva i zadržala ga za sebe, kao i da je iskoristila povjerenje klijenata raspolažući njihovim kreditnim karticama. Tako je bez njihovog znanja i odobrenja koristila njihove kreditne kartice za obavljanje transakcija kojima su plaćane obaveze društva čime je pribavila društvu nepripadnu korist veću od 130.000 kuna.