Djedici (81) rekli da su došli provjeriti telefonski priključak pa ga opljačkali

D.P./Varaždinske vijesti | 7.12.2017. u 10:31h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U dvorište obiteljske kuće u vlasništvu 81-godišnjaka u Kračevcu jučer, 6. prosinca oko 11 sati došle su dvije nepoznate muške osobe koje su se predstavile kao djelatnici jednog poduzeća za telekomunikacije.

Starcu su kazali kako moraju provjeriti priključak telefona, a on ih je pustio u kuću.

Tijekom razgovora, jedan muškarac je u jednoj prostoriji uzimao podatke od vlasnika, dok je drugi muškarac za to vrijeme iz sobe ukrao trinaestak tisuća kuna, nakon čega su se udaljili.

- Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela - priopćili su iz PU varaždinske.

Skreću pozornost građanima da prilikom puštanja nepoznatih osoba u stan ili kuću zbog provjera instalacija, priključaka i slično, obavezno budu prisutni uz osobe cijelo vrijeme i neka ih ne ostavljaju same.

- Također, ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid! Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji/poduzeću iz koje dolaze. Zapišite broj iskaznice, radnog naloga koji osobe imaju kod sebe, te zapišite broj registracije vozila sa kojim su osobe stigle. Posumnjate li u nekoga, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192 - poručuju.