Devetnaestogodišnjak izazvao tešku prometnu nesreću, ozlijeđena dva putnika i vozačica Foto: PU međimurska

Devetnaestogodišnjak izazvao tešku prometnu nesreću, ozlijeđena dva putnika i vozačica

vv | 10.1.2024. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika

Zaprimljenim prijavama ozljeda Županijske bolnice Čakovec te dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
           
U subotu, 30. prosinca 2023. godine oko 4:40 sati u Čakovcu osumnjičeni je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom Elemera Vajde te je dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja (ravno), a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom.

Uslijed opisane situacije u središnji bočni dio njegovog automobila, prednjim dijelom udario je osobni automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Zagrebačkom ulicom upravljala 48-godišnja vozačica. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja oba vozila te je automobil kojim je upravljao osumnjičeni, u rotaciji izletio izvan kolnika, gdje je najprije udario u prometni znak, a potom i u betonsku ogradu obiteljske kuće.

Ozlijeđena 48-godišnja vozačica te dvoje putnika (18-godišnjak i maloljetnica) iz osobnog automobila kojim je upravljao osumnjičeni, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni.

Protiv osumnjičenog 19-godišnjeg "mladog vozača" zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.