Dani sigurnosti u prometu u Varaždinskoj županiji: Od radionica do kontrole prometa Foto: PU varaždinska

Dani sigurnosti u prometu u Varaždinskoj županiji: Od radionica do kontrole prometa

Varaždinske vijesti | 23.9.2022. u 11:33h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 16. do 22. rujna provodili pojačani nadzor prometa prema akcijama ROADPOL-a.

Akcijama su ciljano obuhvaćeni nadzori korištenja pojasa i mobitela u vozilima za vrijeme vožnje, pri čemu je ukupno utvrđeno 147 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 57 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

U sklopu projekta "Dani sigurnosti u prometu" na području Policijske uprave varaždinske provedene su preventivno-edukativne aktivnosti kao što su predavanja o posljedicama prometnih nesreća kandidatima za vozače u auto školama, prometne radionice za djecu u vrtićima i za učenike u osnovnim školama.

U suradnji sa Udrugom RODA policijski službenici kontrolirali su prijevoz djece u sigurnosnim sjedalicama/postoljima kod dječjih vrtića.

Na "Dan bez poginulih u prometu", koji se obilježava 21. rujna, na području grada Varaždina učenici srednje Strojarske i prometne škole iz Varaždina su na nekoliko raskrižja putem plakata sudionicima u prometu uputili poruke o poželjnom i propisnom ponašanju u cestovnom prometu.

Na području Policijske uprave varaždinske 21. rujna u prometnim nesrećama nije smrtno stradala niti jedna osoba.

pu_vzd_predavanje_kandidatima_za_vozace_u_auto_skoli_23092022_1_web.jpg

pu_vzd_prometne_radionice_-23092022_web.jpg