Prvooptuženi Siniša Bogdan i drugooptuženi Dario Udorović Foto: Krešimir Đurić

"Daj pare", vikali su, a onda izudarali A. Stričaka i zaprijetili mu klanjem!?

| 29.10.2018. u 12:54h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog nedolaska trećeoptuženog Đanija Udorovića (20), protekli je tjedan na varaždinskom Općinskom sudu odgođeno pripremno ročište u kaznenom postupku, koji se protiv njega te protiv Siniše Bogdana (18) i Darija Udorovića (25) vodi zbog razbojništva nad Anđelkom Stričakom.

Trojki iz Varaždina stavlja se na teret da su u utorak, 24. srpnja, oko 22.30 sati na predjelu Beli Kipi, točnije produžetku varaždinske Kumičićeve ulice na dravski nasip, presreli saborskog zastupnika i predsjednika županijskog HDZ-a, koji je trčao te su ga napali i ozlijedili.

Oni su, stoji u optužnici, zajednički i dogovorno s još jednom malodobnom osobom, u naknani da se domognu novca i drugih vrijednih predmeta, prišli Stričaku rekavši mu “Daj pare”. Kada im je odgovorio da ih nema, počeli su ga šakama udarati po glavi, pri čemu su još nekoliko puta od njega zatražili novac. Potom su ga gurnuli u stranu, zbog čega se Stričak sapleo i pao na tlo. Tada mu je jedan od okrivljenih stavio nogu na prsa, a ostali svoje noge na njegove te ga ponovno udarali rukama i nogama po cijelom tijelu. Dok je ležao, cijelo vrijeme su mu govorili da će ga zaklati. Na kraju, istrgnuli su mu iz ruke crni etui s mobitelom, zdravstvenom iskaznicom i iskaznicom saborskom zastupnika i majicu te sve zadržali.

I dok se prvooptuženi Siniša i trećeoptuženi Đani brane sa slobode, drugooptuženog Darija su na prošlotjedno ročište prepratili pravosudni policajaci, budući da se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, ročište je na koncu odgođeno jer Đani, koji trenutno radi na Krku, zbog zdravstvenih razloga nije mogao doći. Odnosno, tvrdi da je ozlijedio zglob na što mu je sud naložio da dostavi medicinsku dokumentaciju.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u