Cmrečak i Papec idu u zatvor zbog šverca oružja iz policije, ali i dalje ne zna se kako su do njega došli!? Foto: VV/Arhiva

Cmrečak i Papec idu u zatvor zbog šverca oružja iz policije, ali i dalje ne zna se kako su do njega došli!?

| 22.3.2021. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Odbijene su kao neosnovane žalbe Dražena Cmrečaka i Davora Papeca te je potvrđena prvostupanjska presuda varaždinskog Općinskog suda, koji ih još 9. siječnja 2017. proglasio krivima zbog nedozvoljenog posjedovanja i nabavljanja oružja te ih osudio na kaznu zatvora od 15 mjeseci, odnosno jedanaest mjeseci, pri čemu im se u kazne uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od dana uhićenja 2. siječnja 2015. pa do 20. veljače 2015. godine.

Naime, dvojica varaždinskih interventnih policajaca, Marinko Matečak i Dino Žganec, primijetili su 2. siječnja 2015. Renault Laguni na varaždinskim ulicama. Budući da su to vozilo, kako su kasnije rekli, koristile osobe iz krim miljea, to je bio razlog što su ga oko 14.35 sati zaustavili. U njemu su bili Papec i Cmrečak, koji su radili u jednom poduzeću u Majerju kao vozači, i to na rutama za inozemstvo.

Kada su policajci zatražili da otvore prtljažnik radi provjere obvezne opreme u prometu, primijetili su četiri putne torbe od kojih jedna nije bila zatvorena do kraja pa se nazirao sadržaj. I to kakav! U torbama je bilo, kako je utvrđeno tijekom pretrage z koju je dobivena suglasnost sud, dvadeset pištolja, 16 automatskih pištolja i devet automatskih pušaka, 992 komada različitog streljiva, 30 ručnih bombi te gotovo tri kilograma eksploziva!

Unatoč tome, kako su rekli policajci, Cmrečak i Papec bili su smireni čitavo vrijeme, a tijekom vožnje do policijske postaje u neformalnom su razgovoru rekli da im je „prijatelj“ dao torbe da bi ih preveze do Sračinca nekome tko će im automobilom “blendati”. Zanimljivo, tijekom suđenja, jedan svjedok, koji je trebao 2. siječnja 2015. dostaviti kozmetičke proizvode u Englesku skupa s Cmrečakom, ali je potonji zadržan na policiji, rekao je da je nakon izlaska iz poduzeća primijetio crni Audi A5 varaždinskih registracija, koji je njega i zamjenskog vozača pretjecao u više navrata sve do granice s Austrijom!

Kako bilo, pet dana nakon uhićenja Papeca i Cmrečaka policija se pohvalila rekordnom zapiljenom oružja.

Više čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...



Označeno u