Članovi DVD-a Vinica jučer gasili požar na krovištu vikendice Foto: DVD Vinica

Članovi DVD-a Vinica jučer gasili požar na krovištu vikendice

Varaždinske vijesti | 27.6.2017. u 08:02h | Objavljeno u Crna kronika

U Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu, na predjelu Boršanec, jučer poslijepodne oko 17 sati izbio je požar na krovu vikendice, točnije u spavaćoj sobi 68-godišnjakinje.

Iz policije su izvijestili kako je požar izbio na razdjelnoj električnoj ploči uslijed kvara na zaštitnoj sklopki nakon čega se vatra proširila na izolaciju električnih instalacija unutar razdjelne ploče, električnog brojila te na drveno krovište vikendice.

Na intervenciju je izašlo 18 članova DVD-a Vinica s navalnim vozilom autocisternom i kombi vozilom, koji su dolaskom na mjesto događaja uvidjeli kako se požar razbuktao.

- Budući da je požar bio u razbuktaloj fazi, postupili smo unutanjom i vanjskom navalom budući da je požar zahvatio i dio krovišta. Požar je brzo saniran s minimalnom štetom - izvijestili su iz DVD-a Vinica.

U požaru srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, a visina materijalne štete iznosi više desetaka tisuća kuna.

Dodajmo na kraju kako su vinički vatrogasci dan prije, u nedjelju, također imali intervenciju. U kuću u Gornjem Ladanju udario je grom te su vatrogasci sanirali požar grede u potkrovlju koja se pritom zapalila.

Označeno u