Cijela obitelj u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i utjecaja na svjedoke

vv / dorh | 18.6.2019. u 10:06h | Objavljeno u Crna kronika
Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1979., 1978., 1995. i 1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona i kaznenih djela sudjelovanja u tučnjavi.

- Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnjakinja 15. lipnja 2019. na ulici u jednom mjestu u okolici Varaždina, tijekom prepirke i fizičkog obračuna sa 16-godišnjakom, ubola ga kuhinjskim nožem u trbuh, a odmah zatim istim nožem ubola i 16-godišnjakovu majku u leđa, čime im je nanijela ozljede opasne po život, a smrtni ishod izbjegnut je brzom medicinskom intervencijom. Ostali okrivljenici osnovano su sumnjivi da su sudjelovali u fizičkom obračunu u kojem su 16-godišnjak i njegova majka zadobili teške i po život opasne ozljede, izvijestili su iz DORH-a u vezi obračuna u romskom naselju kod Donjeg Vratna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila svim okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočinitelje u postupku, a 40-godišnjakinji još i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u