Četvorka osumnjičena za ubojstvo profesora ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Četvorka osumnjičena za ubojstvo profesora ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca

IHR/Varaždinske vijesti | 1.7.2021. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog opasnosti da osumnjičeni ponove kazneno djelo i utječu na svjedoke četvorki koja se sumnjiči za ubojstvo 35-godišnjeg profesora Nine Čengića produžen je istražni zatvor za dva mjeseca.

Asja D.G. (24), njezin brat Ivan G. (24), Dominik Ž. (25) te Ivor V. (29) sumnjiče se da su u ranim jutarnjim satima 29. svibnja nakanili usmrtiti 35-godišnjaka iz osvete zbog toga što je prethodno pozvao policiju.

Osnovano se sumnja da je prvo 29-godišnjak više puta snažno drvenom palicom udario nesretnog profesora po glavi i oborio ga na tlo, nakon čega su ga ostali nastavili udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom ga pokrili kartonskom ambalažom i smećem, razbili njegov mobitel, uzeli mu ključeve i uništili njegovu osobnu iskaznicu. Profesor je od zaprimljenih udaraca zadobio teške ozljede glave, zbog kojih je preminuo dan kasnije u bolnici.

Rješenje o provođenju istrage protiv četvero hrvatskih državljana Županijsko državno odvjetništvo donijelo je 4. lipnja, a budu li osuđeni čeka iz kazna zatvora od najmanje deset godina, odnosno 40 godina što je maksimalna kazna.

Označeno u