Četvero ozlijeđenih u nesreći u Vidovcu koju je izazvala 18-godišnja vozačica Foto: VV arhiva / ilustracija

Četvero ozlijeđenih u nesreći u Vidovcu koju je izazvala 18-godišnja vozačica

I.D./Varaždinske vijesti | 29.4.2019. u 09:59h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U petak, 26. travnja oko 17 sati u Ulici Stjepana Radića u Vidovcu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Djevojka u dobi od 18 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Varaždina. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, u jednom je trenutku prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 31-godišnjak, koji je smanjivao brzinu kretanja zbog zaustavljenog osobnog vozila ispred sebe, kojim je upravljao 58-godišnjak. On se zaustavio na kolniku zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera u namjeri skretanja ulijevo prema kolnom ulazu.

U namjeri izbjegavanja sudara s vozilom 58-godišnjaka, 31-godišnji je vozač naglo skrenuo udesno, dok je 18-godišnja vozačica nakon sudara skrenula u lijevu prometnu traku te nastavila vožnju ravno i stražnjim desnim bočnim dijelom vozila udarila u prednji lijevi bočni dio zaustavljenog vozila 58-godišnjaka. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 23-godišnja putnica iz vozila 18-godišnjakinje te 31-godišnji vozač i putnice iz njegovog vozila starosti 27 i 1 godinu. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 28. travnja oko 9.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 77 godina upravljala je osobnim vozilom parkiralištem odvojka Zagrebačke ulice. Dolaskom do raskrižja s Prešernovom ulicom, nije se zaustavila na znak obaveznog zaustavljanja, već je ušla u raskrižje te oduzela prednost prolaska biciklu kojim je u smjeru Anine ulice upravljala 70-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjom lijevom stranom vozila udarila u prednji kotač bicikla, uslijed čega je biciklistica pala na kolnik. Pritom je ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Muškarac starosti 39 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 28. travnja oko 20.45 sati van naselja Šćepanje. On je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0.81 g/kg. Zbog neprilagođene brzine u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio udesno van kolnika te udario u drvo. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u