Četvero ozlijeđenih u nesrećama u D. Knegincu, Bartolovcu, Ivancu i Cerju Nebojse Foto: ilustracija

Četvero ozlijeđenih u nesrećama u D. Knegincu, Bartolovcu, Ivancu i Cerju Nebojse

Varaždinske vijesti | 24.4.2023. u 12:45h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to četiri s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. travnja oko 12.00 sati u Radničkoj ulici u mjestu Donji Kneginec, ozlijeđena je jedna osoba. 46-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3,37 promila upravljao biciklom. Izgubio je kontrolu nad upravljačem bicikla te pao na kolnik, kojom prilikom je zadobio tjelesne ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. travnja oko 17.25 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Bartolovec, ozlijeđena je jedna osoba.

- 24-godišnjakinja je upravljala biciklom. Vršila je pretjecanje, te tom prilikom nije držala dovoljan bočni razmak, uslijed čega je desnim dijelom upravljača bicikla udarila u lijevi dio upravljača bicikla kojim je ispred nje u istom smjeru biciklom upravljao 26-godišnjak. Prilikom udara 24-godišnjakinja je izgubila kontrolu nad biciklom i pala na zelenu površinu uz kolnik. Tom je prilikom zadobila ozljede. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno - izvijestili su policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. travnja oko 14.45 sati u Ulici Vladimira Nazora u Ivancu, ozlijeđena je jedna osoba.

- 20-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom. Zbog neprilagođene brzine kretanja, naletjela je na zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila kojim je upravljala 26-godišnjakinja, a koja je zaustavila svoje vozilo zbog spuštanja branika i nailaska vlaka. Nakon prometne nesreće sudionice su razmijenile podatke i ispunile europsko izvješće o prometnoj nesreći te se razišle, nakon čega je 26-godišnjakinja naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, kojom prilikom je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozlijede - izvijestili su o nesreći iz policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 23. travnja oko 12.25 sati u mjestu Cerje Nebojse, ozlijeđena je jedna osoba. 22-godišnjak je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom prije položene kategorije za upravljanje navedenim vozilom.

- Na izlazu iz njemu desnog blagog zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u lijevo van kolnika gdje je prednjim dijelom motocikla udario u betonski most prilaza kuće. Nakon udara pao je u lijevi cestovni jarak. U prometnoj nesreći 22-godišnjak je zadobio tjelesne ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - priopćili su iz PU varaždinske.