Drugooptuženi Čengić sa četvrtooptuženom Lidijom Kojdić Foto: Krešo Đurić

Čengić: Kao zamjenik brinuo sam o računalima, nisam donosio odluke

M.P./Varaždinske vijesti | 12.2.2016. u 09:11h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon prvooptužene Natalije Žetko, svoju je obranu u tzv. aferi Bazeni jučer iznio i drugooptuženi Željko Čengić.

Čengić je tijekom svoje obrane opovrgnuo pak da je nazočio sastanku na kojem je dogovoreno poslovanje s fiktivnim studentskim ugovorima, a što je kazala Žetko.

- Ja sam na kemoterapije otišao početkom 2006. godine, a gospoda koja govore da sam znao za sve, tada su počela „štancati“ ugovore sa studentima. Prvi puta sam za fiktivne studentske ugovore kada smo Kojdić i ja proučili dokumentaciju i sve te ugovore stavili na hrpu. Nije mi ni na kraj pameti bilo da netko radi na tuđe ime - naveo je Čengić kojem nije jasno zašto ga se tereti za pomaganje pri utaji poreza ili carine te za krivotvorenje službene isprave.

- U optužnici se ne navodi koji su porezi utajeni, no uostalom Bazeni niti nisu bili obveznik plaćanja poreza jer nisu imali prihod već dotacije od Grada - kazao je Čengić koji je inače bio odgovorna osoba restorana u sklopu Bazena.

Kao koordinator aktivnosti zamjenika ravnatelja Bazena, pojasnio je, brinuo je tek o računalnoj mreži, instalaciji računala i javnoj nabavi.

- Radio sam operativu, nisam donosio nikakve poslovne odluke poput primjerice financijskih izvješća - upozorio je Čengić čiji je odvjetnik Miljenko Korušić od suda zatražio da napravi uvid u obavljeno grafološko vještačenje u predmetu koji se protiv Čengića vodi na Općinskom sudu.

Vještačenje dokumentacije za restorane pokazalo je, naime, da Čengić nije bio njihov potpisnik.

Sud će odluku donijeti tijekom postupka, a iduća je rasprava zakazana za 18. veljače kada se očekuje iznošenje obrane Ljiljane Golić-Domislović i Lidije Kojdić.