Čak šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osoboma na prometnicama Varaždinske županije Foto: Ilustracija

Čak šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osoboma na prometnicama Varaždinske županije

VV | 6.7.2020. u 21:22h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 3. srpnja oko 20 sati u Mođžencu, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 25 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.97 g/kg državnom cestom iz smjera Novog Marofa u smjeru Ljubešćice. Pri izlasku iz desnog zavoja i ulasku u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika. Vozilo je nastavilo kretanje po cestovnom jarku, nakon čega je udarilo u betonski propust te je odbačeno na kolnik i prevrnulo se na krov. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 23-godišnji putnik iz vozila. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 4. srpnja oko 9 sati u Varaždinu, Bombellesova cesta, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 57-godišnjak. On je upravljao biciklom biciklističkom stazom u smjeru Međimurske ulice. Prilikom silaska  s biciklističke staze preko prilazne ceste, zbog prejakog kočenja prednjom kočnicom bicikla, došlo je do blokiranja prednjeg kotača, umanjivanja stabilnosti bicikla i pada vozača na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 4. srpnja oko 17.50 sati u Šemovcu. Muškarac starosti 86 godina upravljao je osobnim vozilom Plitvičkom ulicom iz smjera ulice Braće Radić. Dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom u smjeru Ludbrega upravljala 72-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do udara prednjih dijelova vozila, pri čemu je ozlijeđen 85-godišnji putnik iz vozila vozačice. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 4. srpnja oko 17.50 sati u Ludbreškoj ulici u Hrženici, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 26 godina upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.81 g/kg u smjeru Svetog Đurđa. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, pri izlasku iz lijevog zavoja, prednjim bočnim dijelom vozila udario je u desnu bočnu stranu bicikla kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 27-godišnjak. Vozač bicikla je uslijed udara odbačen u desni cestovni jarak, dok je osobno vozilo sletjelo u lijevi cestovni jarak. u prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač bicikla te je prevezen  u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer, 5. srpnja oko 12 sati, kod Poljane Biškupečke, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 46 godina upravljao je osobnim vozilom županijskom cestom iz smjera Beretinca u smjeru Poljane Biškupečke. Dolaskom do raskrižja s jugozapadnom obilaznicom grada Varaždina, na kojem se prometom upravlja prometnim svjetlima, ušao je vozilom u raskrižje na znak crvenog svjetla. U tom je trenutku u stražnji lijevi bočni dio vozila, prednjim dijelom naletio motocikl kojim je jugozapadnom obilaznicom iz smjera Gojanca prema Turčinu, upravljao 45-godišnjak, koji je u raskrižje ušao na znak zelenog svjetla na semaforu, zadržavajući smjer kretanja. Uslijed sudara, osobno se vozilo zanijelo i zaustavilo na sjeveroistočnom dijelu raskrižja, dok je vozač s motociklom pao na desnu bočnu stranu te se nastavio nekontrolirano kretati unaprijed, zaustavivši se na desnom prometnoj traci. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Bolnici, nakon čega je pušten kući.

Mladić u dobi od 21 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 5. srpnja oko 18 sati u Zlogonju. On je upravljao neosiguranim i neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola od 2.69 g/kg, nerazvrstanom cestom u Zlogonju. Dolaskom na nizbrdicu, u jednom je trenutku mopedom prešao na suprotnu stranu ceste te prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 43-godišnjakinja i u tom trenutku zaustavila svoje vozilo. Ozlijeđenom je mladiću medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.