ČAK 4.27 PROMILA napuhao 39-godišnjak u Sesvetama Ludbreškim nakon što ga je zaustavila policija

| 25.10.2021. u 09:53h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 23. listopada u 14.50 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao vozač starosti 39 godina. Nadzorom je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4.27 g/kg.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Za počinjeni prekršaj protiv vozača će se podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i 6 negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

- Napominjemo da vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1.3 g/kg, a 4.0 g/kg je granica kod koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti uglavnom zbog kljenuti centra za disanje - upozoravaju iz PU varaždinske.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 22. do 24. listopada (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 31 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i/ili tehnički neispravnim vozilom te 42 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 132 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 4.27 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 119 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

Označeno u