Čak 29 vožnji pod utjecajem alkohola, najviša utvrđena koncentracija 3.28 promila

VV | 16.1.2023. u 17:41h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodile su se 4 prometne nesreće i to 1 s ozlijeđenom osobom i 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 253 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja vožnje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje te 116 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.28 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 97 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen i priveden na Općinski sud u Varaždinu, dok je jedan vozač smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su tijekom noći sa subote na nedjelju, 14./15. siječnja, operativnu akciju „Alkohol“ na području cijele Varaždinske županije.

Za vrijeme provođenja akcije zaustavljeno je i kontrolirano 96 vozila te je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 25 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 3.28 g/kg utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača traktora u Donjoj Voći.