Čačić podigao tužbu protiv Stričaka zbog istupa na Županijskoj skupštini Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić podigao tužbu protiv Stričaka zbog istupa na Županijskoj skupštini

Ivica Kruhoberec | 6.5.2024. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Radimir Čačić, predsjednik Reformista te bivši zastupnik, ministar i potpredsjednik vlade, podnio je privatnu tužbu protiv Anđelka Stričaka, varaždinskog župana i predsjednika HDZ-a Varaždinske županije. U privatnoj tužbi, koju je predao sudu još krajem 2022. godine, a idući tjedan trebalo bi se držati prvo ročište, Čačić tvrdi da ga je Stričak oklevetao na sjednici Županijske skupštine u Varaždinu, održanoj 21. rujna 2022. godine.

Obraćajući se vijećnicima, Stričak se za govornicom, kao župan Varaždinske, osvrnuo na poslovnu karijeru svog prethodnika, bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade dok ju je vodio Zoran Milanović. Točnije jedan dio njegove karijere, koji je Krešimir Kovač opisao u svoj djelu Uspon Radimira Čačića 90-tih.

- Ima jedna lijepa knjižica, zove se Uspon Radimira Čačića 90-tih. Kad naplatimo sve što se tu spominje, sav kriminal, utaje poreza… izgradit ćemo barem 15 domova umirovljenika, rekao je Stričak na sjednici Županijske skupštine.

Stričak je to izgovorio, kako se tvrdi u privatnoj tužbi, iako je znao da se “radi o neistinitoj tvrdnji, budući da se protiv privatnog tužitelja nije vodio nikakav kazneni postupak radi imovinskog delikta niti pak postupak radi utaje poreza”.

- To bi okrivljeniku bilo svakako poznato jer je i ranije slične optužbe okrivljenika i stranke HDZ, kojoj okrivljenik pripada, privatni tužitelj javno demantirao, kao što je demantirao i objavu na Facebooku profilu “HDZ Varaždinske županije” iz srpnja 2022. godine sa sličnim tipom optužbi, navodi se u tužbi...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...