Uhvaćen s 2,5 promila - prijeti mu 20.000 kuna kazne i dva mjeseca zatvora!

VV/MH | 21.7.2021. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 20. srpnja u 15 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak.

- Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.50 g/kg. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja. Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin do dovođenja na prekršajni odjel Općinskog
suda -izvijestili su iz PU varaždinske.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 20.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 20. srpnja oko 12 sati u Varaždinskoj ulici u Babincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

-Mladić starosti 19 godina upravljao je osobnim vozilom i nepropisno se uključivao u promet sa asfaltirane površine iz kolnog ulaza za deponij građevinskog materijala, te je prilikom skretanja u desno na biciklističku traku nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u bicikl, kojim je iz smjera Cestice u smjeru Dubrave Križovljanske biciklističkom stazom upravljala 64-godišnja žena - kažu u PU varaždinskoj.

Biciklistica je pala na kolnik i zadobila je ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.