Brzi i žestoki: Mađar (57) i Slovenka (45) ulovljeni u prebrzim vožnjama na autocesti A-4

VV | 12.7.2021. u 18:37h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 9. srpnja oko 14.30 sati na autocesti A-4, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je iz smjera Komina u smjeru Brezničkog Huma brzinom od 202 km/h na dionici ceste gdje je brzina ograničena na 130 km/h, upravljao 57-godišnji državljanin Mađarske. Za počinjeni prekršaj izdan mu je obavezni prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

U subotu, 9. srpnja oko 16.40 sati na autocesti A-4, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim brzinom od 219 km/h na dionici ceste gdje je brzina ograničena na 130 km/h, upravljala slovenska državljanka starosti 45 godina. Za počinjeni prekršaj izdan joj je obavezni prekršajni nalog kojim joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća i to jedanaest prometnih nesreća sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 171prekršaja.