Braća završila u istražnom zatvoru jer su na Novu godinu napali policajce

M.P./Varaždinske vijesti | 4.1.2018. u 17:16h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje te napada na službenu osobu i prisile prema službenoj osobi, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje dvojice uhićenih hrvatskih državljana (1988. i 1996.).

Naime, ODO je izvijestilo kako postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik 1. siječnja 2018. u stanu u Varaždinu zaprijetio svom bratu da će ga dati ubiti, a kada su u stan stigli policijski službenici povodom dojave o obiteljskom nasilju, prvoosumnjičenik je prišao s leđa policijskom službeniku i udario ga šakom po ramenu.

- Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik, u cilju da spriječi svoje privođenje i smještaj u policijsko službeno vozilo, zadao policijskom službeniku više udaraca nogom u desno koljeno i nanio mu tjelesne ozljede - navodi ODO.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.