Braća brutalno premlatila pravosudnog policajca u Klenovniku zbog konobarice

D.P./Varaždinske vijesti | 25.7.2017. u 14:00h | Objavljeno u Crna kronika

Braća Stjepan i Robert Š., moraju Alenu B. isplatiti 40.500 kuna odštete zbog toga jer su ga brutalno premlatili i oduzeli mu slobodu. Nemili događaj dogodio se početkom prosinca 2013. godine na parkiralištu u neposrednoj blizini Caffe bara “Kod Ane” u Klenovniku, gdje su Stjepan i Robert Š., zajednički i dogovorno, izudarali Alena B. i nanijeli mu teške tjelesne ozljede, a potom su mu protupravno uzeli slobodu i prijetili mu.

Teške posljedice

Sve je počelo dok je B. na parkiralištu čekao konobaricu J. M. s kojom se tako dogovorio. Međutim, ona se nije pojavila, već su se pojavila dvojica braće, koji su ga počeli brutalno tući.

U jednom trenutku su ga prisilili da uđe u osobni automobil i sjedne na mjesto suvozača, tj. uz Stjepana Š., a potom ga i zatvorili. Nakon toga je Stjepan Š. upalio vozilo i naglo krenuo u vožnju, kako bi B. pomislio će ga odvesti u šumu i zaklati.

Nakon određenog vremena B. je uspio uhvatiti volan vozila, zatim iz brave izvaditi kontakt ključ te pobjeći iz automobila i pozvati policiju. 

U tužbi koju je naknadno podnio protiv dvojice braće, B. je naveo kako je osim vidljivih fizičkih ozljeda imao i puno teže posljedice iz događaja, jer da je morao zatražiti stručnu pomoć, i to specijaliste psihijatra.

Naveo je kako su se posljedice očitovale u njegovoj depresivnosti, bezvoljnosti i apatiji, vegetativnoj iritabilnosti, proživljavanju flash-back kobnog događaja, te u nedostatku sna.

Uz to, oštećeni, koji je inače pravosudni policajac, morao je i na bolovanje i pretrpio je sramotu i duševne boli.

Ništa ne opravdava kazneno djelo

Tuženici su se u cijelosti protivili tužbi i tužbenom zahtjevu tužitelja i predlagali da isti bude odbijen, kao neosnovan. Iznijeli su i svoju verziju događanja te večeri koju je sud ocijenio neuvjerljivom.

Isticali su i to da je J. M., koju je Bistrović čekao, u izvanbračnoj zajednici s I. tuženikom, s kojim ima i dijete, a da ju je tužitelj prethodne večeri nagovarao da ide s njim, nakon zatvaranja lokala, a premda je znao za tu činjenicu.

Vezano za to sud je istaknuo kako to nikako ne opravdava počinjenje kaznenih djela te da su tuženici isključivo odgovorni za brutalno premlaćivanje.

Sud je zato naložio da tuženici sveukupno tužitelju moraju isplatiti s osnove naknade neimovinske štete 8.000 kuna, zbog straha 10.000 kn, pretrpljenih du- ševnih bolova i zbog smanjenja životnih aktivnosti 7.500 i zbog povrede prava na čast i dostojanstvo u iznosu od 15.000 kn. Radi se o iznosu 40.500,00 kn, a sud je dosudio zakonske zatezne kamate.

Označeno u