BIZARNO Pijan i bez vozačkog ispita pokušao ući u Sloveniju Foto: VV arhiva/Krešo Đurić

BIZARNO Pijan i bez vozačkog ispita pokušao ući u Sloveniju

M.P./Varaždinske vijesti | 26.12.2018. u 08:07h | Objavljeno u Crna kronika

Da se granični policajci uistinu nagledaju svačega, pokazuje i nedavna nepravomoćna presuda ivanečke Stalne službe Prekršajnog suda u Varaždinu.

Tridesetsedmogodišnjak iz istarskog gradića Buje proglašen je krivim jer je 30. siječnja ove godine, vozeći Škodu Octaviu bez vozačke dozvole, pokušao - prijeći granicu i otputovati u Sloveniju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, izdan mu je prekršajni nalog kojim je proglašen krivim i kažnjen s 5.000 kuna. No, 37-godišnjak je na njega izjavio prigovor te je prekršajni nalog stavljen van snage i nastavljen je redovni prekršajni postupak. Međutim, 37-godišnjak se na rasprave nije odazivao, a tijekom dokaznog postupka ispitan je policijski službenik Postaje granične policije Varaždin na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska. On se prisjetio kako je 37-godišnjak 30. siječnja u jutarnjim satima pristupio izlaznoj graničnoj kontroli te je uvidom u informacijski sustav MUP-a RH utvrdio da ne posjeduje vozačku dozvolu.

- Od njega sam stoga neposredno na uvid zatražio vozačku dozvolu, no rekao je da je nema, odnosno da nikad nije položio vozački ispit. Nakon toga je isključen iz prometa, dok je autom nastavio voziti suvozač, koji je imao važeću vozačku dozvolu - svjedočio je policajac.

S obzirom na to sud nije imao razloga sumnjati u njegov iskaz, kao ni u materijalnu dokumentaciju iz koje proizlazi kako je 37-godišnjak tom prilikom “napuhao” i 1,76 promila alkohola u krvi, proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna od 1.700 kuna. Ujedno mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe

Označeno u