Nedisciplinirani biciklisti: ne puštaju pješake preko zebre i ne koriste reflektirajuće prsluke! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nedisciplinirani biciklisti: ne puštaju pješake preko zebre i ne koriste reflektirajuće prsluke!

VV | 23.7.2021. u 13:30h | Objavljeno u Crna kronika

Ukupno 66 prekršaja utvrđeno je tijekom provođenja operativne akcije "Pješaci i biciklisti", koju je jučer od 5 do 8 sati te od 20 do 23 sata provodila na području PU varaždinske.

- Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača - izvijestili su iz PU varaždinske.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla zadobio ozljede koje će biti naknadno okvalificirane.