Biciklisti najčešće bez prsluka i svjetla, pješaci "pali" na prelasku ceste Foto: PU varaždinska

Biciklisti najčešće bez prsluka i svjetla, pješaci "pali" na prelasku ceste

Varaždinske vijesti | 28.10.2021. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 27. listopada od 6 do 9 sati te od 19 do 23 sata, na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija "Pješaci i biciklisti" usmjerena na nadzor poštivanja propisa pješaka i biciklista te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu ovih kategorija sudionika.

Za vrijeme akcije utvrđena su ukupno 62 prekršaja, od kojih 58 prekršaja ciljanih skupina sudionika i četiri ostala prekršaja.

Najviše prekršaja počinili su biciklisti nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću te pješaci prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza i prelaskom preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla. Također, kod vozača su utvrđeni i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima.

- Svim pješacima i biciklistima, zatečenima u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, policijski službenici darivali su reflektirajući prsluk te su, nakon što su ih obukli na sebe, mogli nastaviti sudjelovati u prometu - priopćili su iz policije.