ilustracija

Automobilom bježao policiji na ludbreškom području pa kažnjen zatvorom i novčano

Varaždinske vijesti | 2.3.2021. u 10:25h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 28. veljače u 10.22 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu kako se osobno vozilo marke Opel Corsa koprivničkih registarskih oznaka kreće državnom cestom D2 iz smjera Vrbanovca u smjeru Ludbrega ugrožavajući sudionike u prometu nepropisnim kretanjem.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su po dojavi navedeno vozilo na ulazu u grad Ludbreg pokušali propisno zaustaviti, ali je vozač odbio postupiti po znakovima i naredbama policijskih službenika, te je nastavio vožnju bez zaustavljanja.

Za navedenim vozilom, odmah su krenuli policijski službenici službenim vozilom i sa upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom te ga slijedili, kojom prilikom je utvrđeno da je vozač na dva semaforizirana raskrižja namjerno vozilom prošao na upaljeno crveno svjetlo na semaforu, da se na raskrižju sa kružnim tokom prometa kretao u zabranjenom smjeru, da je vozilom pretjecao kolonu vozila na obilježenim pješačkim prijelazima, te se kroz naseljena mjesta Globočec Ludbreški, Čukovec i Bolfan gdje je brzina ograničena na šezdeset kilometara na sat, kretao brzinom od najmanje 150 km/h.

Navedeno vozilo je zaustavljeno uz pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke u mjestu Draganovec, kojom prilikom je utvrđeno da je vozilom upravljao mladić starosti 26 godina s područja Novigrada Podravskog.

Također je provjerom utvrđeno da je isti upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.99 g/kg, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te za vrijeme dok mu je bila na snazi mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova.

Zbog počinjenih prekršaja je uhićen i uz sredstva prisile doveden u prostorije policijske postaje Koprivnica, gdje je zadržan do otrježnjenja, te mu je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao.

Jučer, 1. ožujka je priveden na Općinski sud u Koprivnici gdje je za počinjene prekršaje na području PU koprivničko-križevačke kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 15 600,00 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 2 godine, dok mu je vozilo od strane suda vraćeno.

Za počinjene prekršaje na području Policijske uprave varaždinske policisjki službenici su protiv okrivljenog podnijeli Optužni prijedlog Općinskom sudu u Varaždinu, a kojim mu prijete maksimalne kazne i to u iznosu od 83000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.