Alkoholizirani vozači skrivili prometne nesreće u Varaždinu, Hrašćici, Črncu Biškupečkom...

vv | 17.6.2024. u 11:51h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 15. lipnja, oko 23.30 sati, u Bosanskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 34 godine upravljao je biciklom pod utjecajem alkohola od 1.41 promila. On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, biciklom je sišao u lijevu stranu van kolnika te je prednjim dijelom bicikla udario u zadnji dio parkiranog van kolnika osobnog automobila. Od udara 34-godišnjak je pao na kolnik i zadobio ozlijede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 16. lipnja, oko 12.30 sati, u Osječkoj ulici u Hrašćici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je elektrobiciklom pod utjecajem alkohola od 1.23 promila, na dijelu ceste bez suvremenog kolničkog zastora, šljunčanoj cesti. On brzinu kretanja elektrobicikla nije prilagodio osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem te je pao na šljunčanu cestu. Prilikom pada je zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 16. lipnja, oko 18.50 sati, u mjestu Črnec Biškupečki, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.59 promila. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, skrenuo je u desnu stranu van kolnika na travnatu površinu gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u nadzemni hidrant za vodu. Od jačine udara došlo je do zanošenja osobnog vozila i prevrtanja na lijevi bok. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 32-godišnjak. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 16. lipnja, oko 21.50 sati, u mjestu Lipovnik, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 46 godina upravljao je motociklom pod utjecajem alkohola od 0.95 promila. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je vozilom na lijevu stranu da bi uslijed vožnje po travnatoj bankini sletio u cestovni jarak i pao s motocikla. Pritom je ozlijeđen. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 15. lipnja, oko 15.20 sati, u ulici Juraja Križanića u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 43 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3.48 promila bez da je kod sebe imao vozačku dozvolu. On je dolaskom do raskrižja skretao udesno, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom je prilikom prednjim desnim djelom svog automobila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji se u tom trenutku zaustavio dolaskom do raskrižja radi propuštanja vozila koje mu je nailazilo s lijeve strane. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta. 43-godišnjak je priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 16. lipnja, oko 21.20 sati, u mjestu Knapić, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.48 promila. On je vozilom skrenuo u slijepu ulicu te na kraju ulice zbog neprilagođene brzine kretanja nije pravovremeno stigao reagirati na završetak ulice kojom prilikom je prednjom stranom vozila udario u betonsku dvorišnu ogradu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta.