Alkohol krivac za prometne nesreće u Varaždinu, Donjem Vratnu i Ivanečkom Naselju Foto: Ilustracija

Alkohol krivac za prometne nesreće u Varaždinu, Donjem Vratnu i Ivanečkom Naselju

VV | 17.7.2023. u 10:50h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 14. srpnja oko 19.25 sati kod Trga Ivana Perkovca u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 44-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2.20 promila upravljao motociklom iz smjera Biškupečke ulice u smjeru naselja Jalkovec. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, te je u zavoju motociklom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom motocikla udario u prednji dio osobnog automobila kojim je dolazeći iz suprotnog smjera upravljao 32-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 44-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 15. srpnja oko 02.05 sati u mjestu Donje Vratno, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 29 godina pod utjecajem alkohola od 1.91 promila upravljao je osobnim vozilom. Nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake, te je sišao van kolnika u lijevu stranu na zeleni pojas, gdje je prednjim dijelom vozila udario u prometni znak, a zatim sletio u kanal oborinskih voda i prevrnuo se vozilom na krov. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 29-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno. Prilikom pružanja medicinske pomoći u Općoj bolnici Varaždin 29-godišnjak je prijetio medicinskom tehničaru i pokušao ga napasti zbog čega su policijski službenici PPRP Varaždin nad istim uporabili sredstva prisile. Nakon što mu je pružena liječnička pomoć 29-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

U subotu, 15. srpnja oko 06.30 sati u mjestu Ivanečko Naselje, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 32 godina pod utjecajem alkohola od 1.28 promila upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila, prednjim dijelom svog vozila udario je u zadnji dio osobnog automobil ispred sebe kojim je upravljao 46-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 46-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.