Alkohol je krivac nesreći s autobusom kod Donjeg Makojišća Foto: DVD Novi Marof

Alkohol je krivac nesreći s autobusom kod Donjeg Makojišća

VV | 11.12.2020. u 09:34h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 10. prosinca oko 4.45 sati na državnoj cesti D-24 u Donjem Makojišću, u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe o čemu smo već jučer pisali.

<<Strašna nesreća kod Novog Marofa, osobno vozilo podletilo pod autobus>>

Mladić starosti 24 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Podruta u smjeru Novog Marofa pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.66 g/kg. U Donjem Makojišću je vozilo pretjecao na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, odnosno gdje je puna uzdužna linija i tom je prilikom na suprotnoj strani prednjim djelom vozila udario u autobus, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak. Autobus je nakon sudara  sletio van kolnika u cestovni jarak, dok se osobno vozila nakon udara u nekontroliranom kretanju odbilo u desno na prometnu traku, gdje je udarilo u prednji lijevi dio drugog autobusa  kojim je upravljao 31-godišnjak. Navedeni je autobus nakon udara sletio u desno van kolnika i udario u dvorišnu ogradu i obiteljsku kuću.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio vozač osobnog vozila i putnici u vozilu starosti 23, 22 i 27 godina. Svi ozlijeđeni su po djelatnicama Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Na mjesto događaja izašli su i vatrogasci DVD Novi Marof, koji su sudjelovali u izvlačenju ozlijeđenih iz vozila.