Alkohol i nepažnja: Troje ozlijeđenih na cestama tijekom vikenda Foto: Čitatelj

Alkohol i nepažnja: Troje ozlijeđenih na cestama tijekom vikenda

I.D./Varaždinske vijesti | 1.7.2019. u 16:57h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 28. lipnja oko 21 sat u Klenovniku u prometnoj je nesreći ozlijeđen 33-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg u smjeru Ivanca. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio ulijevo te prednjim dijelom vozila udario u betonsku ogradu. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 29. lipnja oko 11.15 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina. Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom zapadne kolničke trake istočne obilaznice Varaždina iz smjera Gospodarske ulice prema Turčinu. Dolaskom do raskrižja, zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 50-godišnjak, koji je usporavao brzinu kretanja zbog upaljenog crvenog svjetla na semaforu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 50-godišnji vozač te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 30. lipnja, oko 20.40 sati u Podvorcu, ozlijeđen je 26-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.88 g/kg državnom cestom D-3 iz smjera Novog Marofa u smjeru Zagreba. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio ulijevo van kolnika gdje je prednjim dijelom vozila udario u betonsku dvorišnu ogradu, nakon čega se zaustavio u cestovnom jarku. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Označeno u