Akcijom "Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost“ utvrđeno 19 prekršaja Foto: VV arhiva; Foto čitatelja

Akcijom "Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost“ utvrđeno 19 prekršaja

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.6.2019. u 13:47h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, proveli su jučer, 18. lipnja od 8 do 14 sati, operativnu akciju „Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost“. Tijekom provođena akcije, utvrđeno je ukupno 19 prekršaja nepropisnog parkiranja vozila i šest ostalih prekršaja.

Od navedenog broja, 14 prekršaja počinili su vozači koji su nepropisno parkirali svoja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

- Parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom najbliža su ulazima u zgrade ili neke druge značajne objekte (pošta, banka, trgovački centri i sl.) te stoga i ne čudi činjenica što se druga vozila parkiraju na ta mjesta. Vezano uz navedeno, molimo sve vozače da ne parkiraju svoja vozila na mjestima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Također apeliramo na osobe s invaliditetom da ne ustupaju drugim osobama svoj znak pristupačnosti na korištenje - poručuju iz policije.

Jedan od primjera nepropisanog parkiranja uočio je danas i naš čitatelj u Ulici braće Radić, a javila nam se i čitateljica koja je zabilježila vrlo česti primjer parkiranja na nogostupima, čime se onemogućava prolaz svim pješacima i biciklistima.

parkiranje-1.jpg

parkiranje_3.jpg

parkiranje_4.jpg