Akcija "Brzina" u petak na cestama Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

Akcija "Brzina" u petak na cestama Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 13.7.2023. u 20:24h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 14. srpnja, provesti operativnu akciju "Brzina".

- Akcija će se provoditi na cjelokupnom području Policijske uprave varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila - napomenuli su iz varaždinske policije.

A i Policijska uprava međimurska, u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom, u petak, 14. srpnja od 15 do 21 sat provest će akciju "Nadzor vozača mopeda i motocikla".

- S obzirom na stradavanje vozača motocikla, kako na području Policijske uprave međimurske, tako i Republike Hrvatske, najavljena je akcija usmjerena na preveniranje stradavanja vozača mopeda i motocikla. Cilj akcije je pojačanim nadzorom spomenute kategorije sudionika u cestovnom prometu, povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi korištenja homologiranih zaštitnih kaciga te poštivanje dopuštenih brzina kretanja - poručili su iz međimurske policije.