75-godišnjakinju poprskale sprejem, izudarale po glavi i tijelu te, na kraju, zaključale u kuću Foto: ilustracija

75-godišnjakinju poprskale sprejem, izudarale po glavi i tijelu te, na kraju, zaključale u kuću

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 19:07h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 6. ožujka oko 9.30 u ulici Franje Košćeca u Varaždinu, dvije nepoznate ženske osobe počinile su razbojništvo nad 75-godišnjakinjom. Navedene su ušle u otključanu kuću oštećene te nakon što su je zatekle u hodniku kuće, istu odgurnule, poprskale sprejem i izudarale po glavi i tijelu.

Također su pretražile kuću i otuđile zlatni nakit i novac, ukupne vrijednosti od više tisuća kuna, nakon čega su oštećenoj ženi onesposobile telefon te je zaključale u kuću. Oštećenoj je 75-godišnjakinji pružena medicinska pomoć kojom prilikom je utvrđeno da je zadobila ozljede u vidu hematoma na glavi, puknuća zuba i nateknuća rebara. Policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku počiniteljica navedenog kaznenog djela.

Od 4. do 6. ožujka u Gortanovoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u podrum kuće u vlasništvu 28-godišnjaka te otuđio nekoliko radijatora. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. Uz to, tijekom protekla dvadeset četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježen je jedan prekršaj protiv javnog reda i mira i to u Hrašćici.