70-godišnjak sjeo za volan auta sa 1,63 promila u Vrbanovcu, otrijeznio se u postaji

vv | 27.11.2023. u 13:19h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 24. studenog  u 20.20 sati  u  ulici Brigade braće Radić u Vrbanovcu,  u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 70-godišnjak  pod  utjecajem alkohola od 1.63 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti  je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do  prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se  6 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 5 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 194 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 19 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 48 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 80 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.67 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen i zadržan u posebnoj prostoriji do otrježnjenja.