66-godišnjak u Poljani Bišk. udarao suprugu i prijetio da će zaklati nju i kćer Foto: VV arhiva / ilustracija

66-godišnjak u Poljani Bišk. udarao suprugu i prijetio da će zaklati nju i kćer

I.D./Varaždinske vijesti | 14.10.2018. u 20:20h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 10. listopada provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1952. godište) i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja teške tjelesne ozljede, dva kaznena djela prijetnje, kazneno djelo pokušaja prisile prema službenoj osobi i kazneno djelo nasilja u obitelji.

- Postoji osnovana sumnja da je 66-godišnjak u rujnu i listopadu ove godine u obiteljskoj kući u Poljani Biškupečkoj, u alkoholiziranom stanju učestalo vrijeđao svoju suprugu nazivajući ju raznim pogrdnim nazivima te joj u nekoliko navrata, mašući nožem u ruci, zaprijetio da će ju ubiti - navode iz Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Nadalje, osnovano se sumnja da je 66-godišnjak 8. listopada 2018. pokušao nanijeti svojoj supruzi tešku ozljedu tako da ju je više puta udario cjepanicom u glavu i tijelo, ali je oštećenica zadobila više lakih ozljeda, nakon čega je pobjegla u kuću njihove kćeri, a osnovano se sumnja i da je 66-godišnjak tada objema zaprijetio da će ih zaklati.

Kad su 66-godišnjaku prišli policijski službenici i rekli mu da je uhićen, osnovano se sumnja da je napao policijskog službenika i pokušao ga udariti šakom, ali u tome nije uspio, nakon čega su policijski službenici svladali njegov otpor.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 66-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koji će biti ispitani u istrazi.