56-godišnjakinja autom "pobrala" 18-godišnjaka na neregistriranom motoru Foto: Ilustracija

56-godišnjakinja autom "pobrala" 18-godišnjaka na neregistriranom motoru

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.1.2021. u 13:05h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 20. siječnja oko 17.20 sati na županijskoj cesti između Lipovnika i Žarovnice, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 56 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Žarovnice.

Prilikom izlaska iz lijevog zavoja na ravni cestovni potez, započela je skretanje ulijevo na parkiralište, a da prethodno nije propustila neregistrirani i neosigurani motocikl kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja, prije stjecanja prava, upravljao 18-godišnjak.

Pritom je došlo do naleta prednjeg dijela motocikla u prednji lijevi dio osobnog vozila. Vozač motocikla je uslijed udara izgubio nadzor nad upravljačem te sletio u desno na parkiralište gdje je udario u parkirano osobno vozilo. Motocikl je od siline udara odbačen na zemljanu površinu, dok je vozač odsklizao po parkiralištu i udario u drugo parkirano osobno vozilo. Ozlijeđeni je motociklist prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Što se ostalih događaja tiče, tijekom protekla dvadeset četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su dva prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Varaždinu i Lepoglavi.