51-godišnjak u istražnom zatvoru, zlostavljao i pokušao ubiti suprugu i kćer Foto: ilustracija

51-godišnjak u istražnom zatvoru, zlostavljao i pokušao ubiti suprugu i kćer

Varaždinske vijesti | 29.9.2019. u 14:30h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1968. godište) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Kako navodi DORH, postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak 21. rujna u obiteljskoj kući u okolici Varaždina pokušao ubiti svoju suprugu koju je ranije u duljem razdoblju zlostavljao, no spriječile su ga njegove dvije maloljetne kćeri.

Nakon toga 51-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. rujna, kad se u prijepodnevnim satima vratio u kuću, a osnovano se sumnja da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćer koju je također ranije u duljem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri. Uslijed napada 51-godišnjeg okrivljenika, oštećenice su zadobile više tjelesnih ozljeda.

>> Policija uhitila 51-godišnjaka koji je metalnim predmetom izudarao izvanbračnu suprugu i kćer

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 51-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela.