35-godišnjak pobjegao s mjesta nesreće u Sesvetama Ludbreškim, a 45-godišnjak potom napao policajce Foto: VV arhiva / ilustracija

35-godišnjak pobjegao s mjesta nesreće u Sesvetama Ludbreškim, a 45-godišnjak potom napao policajce

I.D./Varaždinske vijesti | 6.8.2019. u 17:14h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Napad na službenu osobu".

Kako se sumnja, prilikom postupanja policijskih službenika Policijske postaje Ludbreg po prometnoj nesreći, u petak, 2. kolovoza oko 17.55 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijskog službenika je verbalno i fizički napao.

Naime, u Vinogradskoj ulici u Sesvetama Ludbreškim dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 35 godina upravljao je, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.81 g/kg, osobnim vozilom iz smjera Sigeteca u smjeru Karlovca Ludbreškog. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja te je zahvatio cestovnu bankinu i u zanošenju vozila sletio na travnatu površinu, nakon čega je udario u dvije dvorišne ograde.

Nakon prouzročene prometne nesreće vozač je ostavio oštećeno vozilo na mjestu događaja i sjeo u drugo vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak i pobjegao s mjesta događaja. Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su svjetlosnim i zvučnim signalima zaustavili navedeno osobno vozilo u Sesvetama Ludbreškim te se 35-godišnji počinitelj prometne nesreće dao u bijeg, pri čemu su ga spriječili policijski službenici uporabivši nad njim sredstva prisile.

U tom trenutku 45-godišnji muškarac koji se nalazio u istom vozilu je izašao iz vozila i verbalno i fizički napao policijske službenike, koji su njega također svladali uz uporabu sredstava prisile. Navedenog 45-godišnjaka su priveli na kriminalističko istraživanje. Jedan policijski službenik je zadobio ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 45-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.