29-godišnjakinja prevarena prilikom ulaganja u kripto valute

Varaždinske vijesti | 15.6.2023. u 12:59h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 29-godišnjakinje da je prevarena pri ulaganju u kripto valute.

Ona je, prema prijavi, na jednoj društvenoj mreži, stupila u kontakt s nepoznatom muškom osobom, nakon čega su prema dogovoru, komunikaciju nastavili putem whatsapp poruka.

Navedeni je od nje zatražio da zbog ulaska u posao sa kripto valutama, najprije uplati iznos od 200 eura, što je i učinila.

Nakon toga joj se javio drugi muškarac, predstavivši se kao financijski broker i objasnio joj poslovanje sa kripto valutama, na što je htjela odustati od poslovanja, no rečeno joj je da to više nije moguće.

Također je za potrebe aplikacije binance, od nje zatražio fotografije osobne iskaznice i kartice tekućeg računa.

Nakon što je poslala navedene fotografije, javljeno joj je da je zaradila iznos od 30 000 eura te da treba uplatiti 10% tog iznosa, kako bi joj potom bio isplaćen cijeli iznos, zbog čega je uplatila 3 100 eura.

Ista ju je osoba kontaktirala ponovno te zbog navodnih problema s računalom, zatražila od oštećene ponovnu uplatu od 3 600 eura kako bi mogla dobiti cijeli iznos.

Nakon ponovnog kontakta i opravdanja zašto joj je se ne može uplatiti cijeli iznos te traženja dodatne uplate, shvatila je da se radi o prijevari te je prekinuta daljnja komunikacija.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.