27-godišnjaku koji se u Vinici motorom zaletio u policajca određen istražni zatvor Foto: ilustracija

27-godišnjaku koji se u Vinici motorom zaletio u policajca određen istražni zatvor

Varaždinske vijesti | 24.10.2019. u 18:14h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. listopada provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1992. godište) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

>> 27-godišnjak pijan vozio neregistrirani motor pa se zaletio u policajca

- Postoji osnovana sumnja da se 27-godišnjak 18. listopada 2019. u Vinici, nakon što su ga policijski službenici tijekom kontrole prometa zatekli da upravlja motociklom u noćnim uvjetima vožnje bez upaljenih svjetala i bez zaštitne kacige te mu svjetlećom pločicom signalizirali da se zaustavi, motociklom približio policijskom službeniku i zatim naglo ubrzao vožnju. Osnovano se sumnja da je upravljačem motocikla udario u tijelo policijskog službenika i ozlijedio ga, nakon čega je nastavio vožnju i pokušao pobjeći, ali su ga policijski službenici sustigli službenim automobilom i spriječili u bijegu - izvijestili su iz DORH-a.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u