22-godišnjak s kokainom u BMW-u pokušao pobjeći policiji Foto: Ilustracija/PU međimurska

22-godišnjak s kokainom u BMW-u pokušao pobjeći policiji

VV | 8.3.2023. u 10:15h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 6. ožujka 2023. godine u 3:35 sati u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, čakovečki policajci prilikom nadzora cestovnog prometa, uključivanjem svjetlosnih znakova sa službenog vozila, pokušali su zaustaviti nepoznatog vozača BMW-a, čakovečkih registarskih oznaka. Vozač nije postupio prema upućenoj  naredbi, već je naglo ubrzao u smjeru Čakovca te su policijski službenici krenuli u potjeru.

Prilikom ulaska u Čakovec (Svetojelenska cesta), odbjegli vozač naglo je skrenuo na prostor benzinske postaje, gdje je zbog neprilagođene brzine bočnim dijelom automobila udario u uzdignuti rubni kamen, a potom i u betonsko-metalni koš za smeće. Nakon nesreće vozač BMW-a pokušao je pobjeći, ali su ga policijski službenici sustigli te uz primjenu sredstava prisile svladali i priveli u policijsku postaju. U nesreći odbjegli vozač nije ozlijeđen.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku s područja općine Sveti Juraj na Bregu, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg.

Prilikom uhićenja te smještaja 22-godišnjaka u prostoriju za zadržavanje, pregledom njegove odjeće pronađena je PVC vrećica ispunjena kokainom ukupne mase 17,55 grama te manja digitalna vaga. Pronađena droga i digitalna vaga oduzete su od 22-godišnjaka.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Jučer, 7. ožujka na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, 22-godišnji osumnjičenik doveden je na Županijski sud u Varaždinu. Nakon saslušanja sutkinja istrage odredila mu je istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor.
 
Ujedno, zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 22-godišnji vozač prekršajno je sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od  3.290 eura, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseca.