21-godišnjak u Breznici vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.2.2020. u 20:39h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 8. veljače oko 17.20 sati na državnoj cesti D-3 u Breznici, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof, zaustavili u osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.29 g/kg upravljao 21-godišnjak. Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme kad mu je poništena vozačka dozvola, za vrijeme kad mu je određena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te neobavljenog zdravstvenog pregleda na koji je bio upućen.

Kako je navedeni recidivist u počinjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Isti je jučer, 9. veljače doveden sucu Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 10 dana. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 61 000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 233 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je sedam prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Ludbregu, Trnovcu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događaju vezanom uz naročito drsko i nepristojno ponašanje.

Označeno u