18-godišnjakinja uhvaćena zbog razbojništva, prijetnji, krađe i nanošenja teških ozljeda Foto: VV arhiva / ilustracija

18-godišnjakinja uhvaćena zbog razbojništva, prijetnji, krađe i nanošenja teških ozljeda

I.D./Varaždinske vijesti | 25.3.2019. u 12:11h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela.

Naime, kako navodi policija, sumnja se da je 5. veljače oko 9.45 sati u Ulici 22. rujna 1991 u Varaždinu došla do stana vlasništvo 45-godišnjakinje, te je tom prilikom obmanom navela 10-godišnjeg dječaka da otvori vrata stana i pritom ga tražila novac, nakon čega je iskoristivši činjenicu da je riječ o djetetu, na osobito drzak način otuđila sav novac iz novčanika. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna.

Isto tako, sumnja se da je 6. ožujka u jutarnjim satima u Ulici Franje Košćeca u Varaždinu, zajedno s još jednom, zasad nepoznatom osobom, ušla u otključanu kuću 75-godišnje žene. Tom prilikom su zatekle 75-godišnjakinju u hodniku kuće te ju odgurnule, poprskale sprejom i izudarale je po glavi i tijelu, nakon čega su joj otuđile novac i zlatni nakit. Nesretna žena je zadobila teške ozljede zubiju. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je u subotu, 23. ožujka u 12 sati, uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznene prijave za kaznena djela razbojništva, prijetnje, pomaganja pri nanošenju teških tjelesnih ozljeda i drske krađe.