Županijski vijećnici HNS-a podržali rebalans proračuna za 2021. godinu jer u fokus stavlja čovjeka

VV | 23.9.2021. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Na jučer održanoj sjednici Skupštine Varaždinske županije, Marijan Škvarić, v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije, postao je vijećnik Skupštine Varaždinske županije, zamijenivši Krunoslava Lukačića, koji je iz osobnih razloga stavio mandat u mirovanje.

Još iz prethodnog mandata Skupštine, poznato je da HNS-ovi vijećnici nisu podržavali politiku bivšeg župana Čačića, kao ni njegovih „grandioznih“ projekata, pa shodno tome, nisu podržali točku Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za 2020. godinu, kao ni povezane točke.

- Već kod donošenja proračuna za 2020., i kasnije za 2021. godinu, projekti koji su bili planirani, služili su samopromociji jedne osobe – bivšeg župana, a ne svim stanovnicima Varaždinske županije, i na to smo upravo upozoravali, te sukladno tome ne možemo prihvatiti ni ovo Izvješće - poručuju iz HNS-a.

HNS-ovci su jednoglasno i bez zadrške podržali predložene II. Izmjene i dopune Proračuna Varaždinske županije za 2021. godinu, s obzirom da se iznos od 7 milijuna kuna preusmjerava na obrazovanje i zdravstvo, a s obzirom na resore, u fokus se stavlja čovjeka, što je bila i glavna misao vodilja njihovog programa na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Škvarić je tokom rasprave spomenuo kako Županija treba pojačano ulagati i u razvoj poljoprivrede, kao i potpore za gospodarstvenike te o demografiji, dok se Anita Rep osvrnula na natječaj u turizmu, koji je sredstva dodijelio netom prije lokalnih izbora, a u odluci o odabiru projekata mogli su se naći mnoga bivšem županu bliska stranačka lica, koja do samog natječaja su ostvarivala zavidne performanse od samo 1 noćenja godišnje.