Županijski dužnosnici posjetili međunarodni cestovni granični prijelaz Dubrava Križovljanska

VV | 1.1.2022. u 13:34h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, saborske zastupnice Nadica Dreven Budinski i Barbara Antolić Vupora te načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, kao i županijska vijećnica Sandra Županić obišli su u ponoć međunarodni cestovni granični prijelaz Dubrava Križovljanska gdje ih je dočekao načelnik Postaje granične policije Varaždin Vladimir Friščić koji ih je upoznao s radom granične policije te se pritom zahvalio svima na dolasku i podršci.

Župan Stričak je naglasio kako je ova posjeta simbolička te da osim što se Hrvatska priprema da u skorije vrijeme uđe u Schengenski prostor, ljudima koji čuvaju našu granicu i u Novogodišnjoj noći treba reći veliko hvala.

- Dok velika većina naših sugrađana u slavljeničkom raspoloženju ispraća staru i dočekuje novu godinu, dio naših sugrađana je na radnom mjestu. Radi se o policajcima, vatrogascima, zaposlenicima naših bolnica, Zavoda za hitnu, odnosno svi oni koji brinu o našoj sigurnosti. Stoga smo ove godine željeli  dočekati Novu godinu s djelatnicima granične policije PU varaždinske koji čuvaju ovaj međunarodni granični prijelaz i poželjeti im puno zdravlja i sreće u radu- rekao je župan.