Županijski dužnosnici educirali se o radu na BBC micro:bit računalima

Varaždinske vijesti | 2.5.2017. u 15:42h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je edukacijska radionica programiranja na BBC micro:bit računalima za županijske dužnosnike i pročelnike. Besplatna radionica je organizirana u sklopu Sporazuma o suradnji u provođenju projekta STEM kompetencije kojeg su potpisali župan Predrag Štromar i predsjednik Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenad Bakić.

Edukaciju je održao glavni edukator Instituta za razvoj i inovativnost mladih Vlado Lendvaj, a župan Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić i pročelnici Upravnih odjela učili su programirati u programu JavaScript Blocks editor (PXT).

Župan Štromar tom je prilikom istaknuo kako je cilj pokazati da svi mogu programirati.

- Izrađivali smo i programirali jednostavne programe poput termometra, kockice i animiranih smajlića koje ovo mini računalo može prikazivati na svojim LED lampicama – rekao je župan Štromar dodavši kako slijedi edukacija svih profesora informatike koji predaju učenicima petih razreda osnovnih škola.

Podsjetimo, Varaždinska županija će učenicima petih razreda osnovnih škola nabaviti mikro-računala BBC micro:bit, najsuvremeniji edukativni alat naročito pogodan za razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti.

Inače, BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. STEM područje (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je ključno, ne samo jer se u njemu nalazi većina najatraktivnijih zanimanja današnjice, nego i zato jer kompetencije iz njega postaju nezaobilazne u većinu drugih zanimanja, a i ključno je za razvijanje duha i karaktera.

Označeno u
Galerija slika